Тъпчем се с полезни храни и дебелеем!Храната, промотирана като здравословна, може

...
Тъпчем се с полезни храни и дебелеем!Храната, промотирана като здравословна, може
Коментари Харесай

И от здравословната храна се пълнее. Всичко е в главата!

Тъпчем се с потребни храни и дебелеем!

Храната, промотирана като здравословна, може да докара до напълняване, защото хората автоматизирано одобряват, че тя не е толкоз засищаща и я употребяват в по-големи количества, написа в. “Дейли мирър ”, базирайки се на резултатите от американско проучване. Увеличаващият се брой питателните артикули, рекламирани и продавани като потребни за здравето, в реалност способства за подхранването на епидемията от затлъстяване, вместо да спомага за преодоляването ѝ, предизвестяват създателите на актуалното изследване от университета на Тексас в Остин.

Проблемът е, че хората възприемат здравословната храна като незадоволително засищаща и като отплата употребяват по-големи количества от нея , изясняват откривателите.

За задачите на изследването експертите са разделили студенти на три групи и са отчели количествата на употребявани от тях храни, показани като здравословни или нездравословни, и последвалото възприятие за апетит.

Изследователите са открили, че когато дадена храна е промотирана като здравословна, участниците в опита поръчват по-големи порциони и употребяват по-големи количества от нея.

Изненада за експертите се оказал фактът, че същото вършат даже хората, които не възприемат представяната като здравословна храна като по-малко засищаща спрямо нездравословната.

Настоящото изследване е следващото в поддръжка на схващането, че психическите аргументи играят роля в преяждането и наддаването на тегло.

Утешителното е, че казусът има своето решение – възприемането на дадена храна като по-малко засищаща ще изчезне, в случай че се акцентира на това какъв брой питателна е тя, вместо какъв брой е потребна за здравето.

Източник: diana.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР